|
Netsprog
Tekst på nettet skal skrives på en anden måde end trykt tekst. Informationsmængden på nettet er enorm, og læserne er ofte utålmodige. Finder de ikke lynhurtigt, hvad de leder efter, er de væk igen. Derfor er det vigtigt, at teksten er overskuelig og nem at “skanne”.
Tekster skal deles op
Læseren ser kun en lille del af en tekst på hvert skærmbillede. Derfor har han brug for overblik.
- Skriv kortere afsnit
- Lav flere mellemoverskrifter
- Brug punktopstillinger
- Del teksten op på flere sider, så læseren kan gå i dybden, hvis han ønsker det
Hver tekstblok skal kunne stå alene
Når nettekst deles op i småbidder, betyder det, at læserne kun læser noget af teksten – og ofte i vilkårlig rækkefølge. Hver tekstblok skal derfor kunne læses uafhængigt af de andre.
Læseren sammensætter selv sin tekst
Man kan aldrig gå ud fra, at al tekst bliver læst, og heller ikke at teksterne bliver læst i en bestemt rækkefølge. Den enkelte læser sætter teksten sammen på sin egen måde og skaber sin egen “historie”.
En god webtekst linker videre
Teksten må ikke blive et 'sidste stop' på websitet. Man skal bygge sammenhæng eller 'næste skridt' for læseren og linke til relateret information på websitet.
Der skal være links både fra og til teksten
Ud over links fra teksten, skal man også huske at tilføje links, der peger på den nye tekst. Har man f.eks skrevet en god artikel om et emne, er det vigtigt, at nyheder, kommentarer og andre historier inden for samme emne linker til den nye artikel.
|
|
Informationsarkitektur
Kodeordene er struktur og indhold.
Læs mere
En webproducer
er ekspert i kommunikation på inter- og intranet.
Læs mere |