Forside > Referencer > Artikler > Filthynder til designerstolene  

Bragt i "Tidens Trend ":

Filthynder til designerstolene
Tæppeskrædderiet Fraster står bag en ny serie flotte filthynder, der er designede til arkitekttegnede stole som f.eks. ”7’eren” eller ”Trinidad”.

Tekst: Max Jørgensen
Foto: Fraster


Det er populært at have arkitekttegnede stole i spisestuen eller samtalekøkkenet. Stolene er flotte og tilfører rummet stil, og nu kan du gøre siddeoplevelsen endnu bedre ved at investere i behagelige filthynder fra Fraster. Firmaet har netop introduceret en serie specialdesignede hynder, som bringer siddekomforten i stolene op på niveau med den æstetiske nydelse. Hynderne er fremstillet i 100 % uld, som på bagsiden er beklædt med et tyndt latexlag. Dermed er de absolut skridsikre, så man ikke glider ud af sædet.

- Filt er et nyt materiale til hynder, og det er optimalt at bruge i denne sammenhæng. Uldens gode varmeegenskaber og den enkle og smukke udformning, er en unik kombination, der giver stor komfort uden at stjæle opmærksomheden fra stolens design, forklarer Frasters kreative hjerne bag filthynderne, Trine Neve.

Ingen begrænsninger
Filthynderne findes foreløbig i 12 farver, og som udgangspunkt leveres de i tre serier, Design Solo, Design Duo og Design Trio. Solo er de ensfarvede, mens Duo og Trio fås med henholdsvis to eller tre prikker i kontrastfarve. Hynderne fremstilles helt efter kundens ønske, og leveringstiden er omkring 14 dage.

Indtil videre er hynderne udviklet i ni varianter, blandt andet til klassikere som Arne Jacobsens ”7’eren” og ”Myren” samt Nanna Ditzels ”Trinidad”. Men i princippet er der ingen begrænsninger i antallet af modeller. Er der efterspørgsel efter hynder til bestemte stole, kan Fraster fremstille det værktøj, der skal bruges til at producere hynder til disse stole også.

En oplagt idé
En lun, behagelig og skridsikker filthynde til arkitekttegnede stole, er en meget oplagt ide. Alligevel er der ingen, der har forsøgt det før.

- Det er jo tit sådan, at det først er, når man står med det færdige produkt i hånden, at man opdager hvor indlysende, det er, smiler Trine Neve.

Hun fortæller, at Fraster i et stykke tid havde haft et projekt med hynder til designerstole kørende på standby. Og efter et besøg på en tæppemesse i Hannover begyndte projektet for alvor at røre på sig.

- På messen fik jeg nogle filtprøver, som egentlig skulle have været brugt til kantbånd på nogle af vores tæpper. Men filten var for tyk til det formål, og så en dag opstod idéen med at bruge filten til hynderne i stedet for, siger hun.

Derefter var der ikke langt fra tanke til handling, og det ser ud til, at idéen ikke kun er oplagt, men også rigtig god. Filthynderne udgør ganske vist kun en beskeden del af Frasters aktiviteter indtil videre. Men Trine Neve forventer, at der er et betydeligt marked for filthynder til designerstole.

- Vi har allerede fået mange forespørgsler fra vores faste kunder herhjemme, og også i Sverige er der interesse for det nye produkt, siger hun.

Til toppen